Anadolu’nun Türkiye ve Dünyadaki Temsilcisiyiz

2003 Yılında Bahçeşehir Üniversitesinde başlayan serüvenimiz bugün Türkiye ve Dünyaya yayıldı.

Bahçeşehir Üniversitesinden Doğan Dünya Markası

BUHOT Akademi, 2003 yılında Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde Yönetim Kurulu Başkanımız Okan GÜRBÜZ tarafından bir öğrenci kulübü olarak kuruldu. Kuruluşunu takip eden ilk 10 yıl boyunca öğrenci kulübü olarak halk kültürü çalışmalarında bulunan akademimiz, halk dansları alanında üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti.

Ekibimiz, 2012 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nin onayı ve izni ile üniversitemizin adını taşıyan ilk “gençlik spor kulübü derneği” statüsünü kazandı. Bu yeni statüden sonra sadece Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine değil, geleneksel kültür ve danslarımızı öğrenmek isteyen 7’den 77’ye tüm bireylere çalışmalarını açmış oldu.

2012 yılından itibaren gerek üniversiteler platformunda, gerekse gençlik spor kulübü olarak kulüpler platformunda kültürümüzü ve kurumumuzu temsil eden ekibimiz, 2015 yılında Litvanya’da kazandığı dünya birinciliğinden sonra Türkiye’nin geleneksel kültür hareketi olan “Anadolu Rüyası” nı hayata geçirdi.

2019 yılında ülkemizi Güney Kore’de temsil eden ekibimiz, 12 günlük yarışma sürecinin sonunda tüm yarışma kategorilerinde tekrar dünya biricisi olayı başardı.

Merkezi İstanbul Bahçeşehir Üniversitesinde olan ekibimiz, Anadolu Rüyası projesi kapsamında yurdumuzun dört bir yanında geleneksel kültürümüzü donanımlı şekilde öğrenmek isteyen bireylere eğitimler sunmaktadır. Kaliteli ve kurumsal yapısı ile geleneksel kültürümüzü hak ettiği standartlarla yurt içi ve yurt dışında temsil eden ekibimiz her yıl uluslararası festivallere katılmaktadır.

Misyon

Derneğimizin misyonu; Anadolu folklorunun doğru ve kaliteli şekilde öğretilmesini sağlamak,
bu alanda örnek projeler ortaya koymak ve ülkemizi Dünya’da temsil etmektir.

Vizyon

Otantik formlara sadık kalarak yenilikçi bir yaklaşımla ülkemizde ve Dünya’da
Anadolu kültürünün tanıtım elçisi olmaktır

Değerlerimiz

.“Biz” olmaya,
.Yerel kültüre ve geleneklere saygıya,
.Bilginin paylaşarak çoğalacağına,
.Kaliteli ve sistemli eğitime,
.Kaliteli performans sergilemeye,
.Anadolu’nun dünyada doğru ve geleneksel formlara sadık kalınarak tanıtılması gerektiğine,
.Geleneksel kültürün, insanları birleştirici gücüne inanıyoruz.

2200 MEZUN ÖĞRENCİ
2 DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
20 SEZON
20 ULUSLARARASI TEMSİL
Yardıma mı İhtiyacınız Var?